Ingrediënten

  • 8 tot 10 coquilles
  • 3 el olijfolie
  • 1 grote teen knoflook in dunne plakjes
  • sap van 1,5 citroen
  • muntblaadjes van 4 takjes
  • grof zeezout en peper uit de molen naar smaak
  • 5 cherrytomaatjes gehalveerd
  • 100 gr gemengde sla
  • Serveer met vers brood
  1. Was de sla (indien nodig) en laat goed uitlekken. Pak een koekenpan waar alle coquilles goed naast elkaar kunnen liggen en waarvan je een passende deksel hebt. Doe de olijfolie, citroensap, knoflook, muntblaadjes in de pan samen met de coquilles.
  2. Zet dan de pan aan en zodra deze goed warm wordt doe je de deksel op de pan. De Coquilles worden zo gaar gestoomd en de smaak van de saus trekt goed in. Ze hebben maar een paar minuutjes nodig dus haal ze er op tijd weer uit.
  3. Laat dan de saus op hoger vuur wat inkoken en dan even paar minuten laten afkoelen.
  4. Doe de salade en de tomaatjes in de schaal, verdeel de coquilles en schep de saus er overheen met de muntblaadjes en de knoflook als dressing. Serveer met vers brood.
Bron
FoodByThessaGarcia

Coquille / St. Jacobsschelp

De coquille of St. Jacobsschelp is een schelpdier dat behoort tot de familie van de kamschelpachtigen. Het eetbare gedeelte is de dikke witte spier die beide schelpen bij elkaar houdt.

Alles over Coquille / St. Jacobsschelp

Coquille / St. Jacobsschelp

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
83 kcal
/
347 kj
Vetten:
0.72 g.
Eiwitten:
16.20 g.