Ingrediënten

  • 4 poonfilets
  • 200 g spinazie, gewassen
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 groot blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 el harissa
  • 3 el yoghurt
  • sap van 1 citroen
  • 1 el olijfolie

Bereiding

  1. Doe de spinazie met de paprika en kikkererwten in een grote schaal.
  2. Klop een dressing van de harissa, yoghurt en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de poonfilets in stukken van ongeveer 4 à 5 cm en bestrooi ze met peper en zout. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de stukjes poon in een paar minuten gaar.
  4. Verdeel de gebakken poon over de salade en besprenkel met de dressing.
Tip! Begin met een ½ el harissa voor het geval je het te pittig vindt.

Poon

De rug en bovenzijde van de poon zijn lichtrood. De onderzijde is oranje of wit. De rode poon wordt maximaal 40 cm lang. Poon heeft een fijne, zoet-garnaalachtig smaak. De poon kan goed worden gestoofd, gebakken of gerookt.

Alles over Poon

Poon

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
118 kcal
/
494 kj
Vetten:
5.03 g.
Eiwitten:
17.02 g.