Ingrediënten

  • 700 g kabeljauwfilet
  • 2 bollen mozzarella, afgedroogd
  • 1 stukje pittige Parmigiano kaas
  • 5 el olijfolie
  • 2 aubergines, in plakjes
  • 25 basilicumblaadjes
  • 2 middelgrote courgettes, in lange plakken geschaafd
  • 1 rode paprika, in grove lange stukken
  • 3 teentjes geperste knoflook
  • 1 ½ blik tomatenpolpa of passata met basilicum
  • 8 takken peterselie
  1. Zet de oven aan op 200 ℃. Fruit de knoflook aan in 2 el olijfolie en voeg de tomatenpolpa toe. Laat even pruttelen en zet dan uit. 
  2. Snijd alle groenten zoals hierboven aangegeven, besprenkel met olijfolie en zet de grillpan aan.
  3. Smeer de pan in met een beetje olie en verhit deze.
  4. Gril alle groenten aan beide kanten.
  5. Kruid de vis met wat peper en zout naar smaak.
  6. Doe een klein beetje olijfolie in de ovenschaal(tjes). Schep er een laagje tomatensaus in en een stukje vis, de groenten, verse basilicum, mozzarella (en herhaal). Schep er nog flink wat tomatensaus over en eindig met mozzarella en tot slot wat geraspte Parmigiano erover heen.
  7. Plaats de schaal(tjes) in de oven en laat alles in ongeveer 20 minuten garen en de kaas smelten. Zet desgewenst de grill nog 5 minuten aan voor een extra kleurtje.
  8. Strooi voor het serveren nog wat verse basilicum over de melanzane.

 

Tip! Heerlijk met vers zuurdesem brood om de saus mee op te eten.

Kabeljauw

De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.

Alles over Kabeljauw

Kabeljauw

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
72 kcal
/
304 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
16.40 g.