Ingrediënten

  • 2 haringfilets
  • 2 pistolets
  • 50 g veldsla
  • 1 rood uitje
  • ½ rauwe biet, heel dungesneden
  • 3 el rode wijnazijn
  • Dressing:
  • 3 el mayonaise
  • 1 el pittige mosterd
  • 1 à 2 el rode wijnazijn
  • peper en zout

Bereiding

  1. Begin met het pickelen van de ui en de biet. Snijd de ui in halve ringen en doe die in een bakje met 1 of 2 eetlepels van de rode wijnazijn. Laat dit een minuut of tien staan. Hetzelfde doe je – in een apart bakje – met de dungesneden rode biet.
  2. Snijd de pistolets aan de bovenkant open en druk ze iets uit elkaar.
  3. Maak eerst de dressing door de mayonaise te mengen met de mosterd en azijn en breng dit op smaak met peper en zout. Smeer de broodjes in met de dressing.
  4. Beleg de pistolets nu met de veldsla, steek hier de plakjes rode biet aan de zijkant in en leg de haringfilets erop.
  5. Beleg de haring met de gepickelde rode ui en verdeel de rest van de dressing erover.

Haring

De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.

Alles over Haring

Haring

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
216 kcal
/
906 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.