Ingrediënten

  • 2 haringen
  • ½ rode ui, gesnipperd
  • 1 rol bladerdeeg of 3-4 plakjes bladerdeeg
  • 100 g spinazie
  • 75 g doperwten
  • 2 el gehakte dille
  • ½ citroen, sap
  • 4 eieren
  • 25 g ricotta
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
  2. Vet een kleine ovenschaal (ongeveer 15 x 15 cm) in met wat boter en bekleed met bakpapier. Verdeel hierin het bladerdeeg langs de randen en bodem en haal het overtollige bladerdeeg weg. Gebruik je vierkante plakjes, zorg dan dat de naden goed dicht zijn.
  3. Prik de bodem in met een vork en bak deze blind (zie tip) voor ongeveer 15 minuten. Haal uit de oven en zet even apart.
  4. Verhit een koekenpan en bak hierin de rode ui in wat olie tot deze glazig is. Voeg de spinazie toe en bak deze tot het geslonken is.
  5. Maak de vulling door de eieren los te kloppen met de ricotta en het citroensap.
  6. Haal de haring uit elkaar en snijd in kleine stukjes. Let op met toevoegen van extra zout, want de haringen zijn zelf al vrij zout dus er is niet veel extra nodig.
  7. Voeg de doperwten, dille, spinazie en ui-mengsel en haringstukjes toe aan het eimengsel en giet dit in de vorm.
  8. Zet het geheel in de oven voor ongeveer 20-25 minuten of tot het stevig is geworden.

Haring

De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.

Alles over Haring

Haring

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
216 kcal
/
906 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.