Ingrediënten

  • 4 haringen
  • 4 tomaten
  • 1 ui
  • 1 bosje koriander
  • 1 limoen
  • 1 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 200 g crème fraîche
  • 8 kleine maistortilla’s
  • 8 takken peterselie

Bereiding:

  1. Verwijder de zaadjes uit de tomaat en snijd de tomaat in kleine blokjes.
  2. Snipper de ui, hak de helft van het bosje koriander fijn en pers het sap uit de limoen.
  3. Meng de ui, koriander en limoensap door de tomaat. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Maal in de blender de knoflook en de rode peper (eventueel zaadjes verwijderd) fijn.
  5. Voeg de paprikapoeder en crème fraîche samen met wat zout toe en draai tot een gladde crème. 
  6. Verhit de grillpan op hoog vuur. Gril hierop de haringen aan 1 kant tot er grillstrepen ontstaan.
  7. Bak de tortilla’s in een droge hete koekenpan totdat ze iets verkleuren. Dit duurt ongeveer 1 minuut per kant. Houd ze warm in een schone droge theedoek. 
  8. Neem een tortilla en schep er een lepel crème in. Leg daar een haring op en een lepel van de tomatensalsa.
  9. Maak af met wat verse koriander.

Ontdek jouw favoriete Hollandse Nieuwe Stijl.

Haring

De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.

Alles over Haring

Haring

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
216 kcal
/
906 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.