Ingrediënten

  • 4 verse haringen
  • 4 bloemige aardappels
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 ei
  • zonnebloemolie om in te bakken
  • 1 groene appel
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 125 g crème fraîche
  • 3 takjes verse dragon
  • 1 el mierikswortel geraspt
  • 1 citroen
  • boter
  • zeezout en peper, versgemalen

bereiding

  1. Schil de aardappels en pel de ui. Rasp de aardappelen en de ui met een rasp of keukenmachine fijn. Meng doorelkaar samen met een ei, peper en zout.
  2. Verhit in een hapjespan een klont boter en een scheutje olie, leg hierin 4 kleine bolletjes van het aardappelmengsel en druk ze iets plat. Bak deze op middelhoog vuur in ongeveer 8 minuten gaar en bruin. Draai ze daarna voorzichtig om en bak nog 6 minuten.
  3. Snijd ondertussen de haring in mooie kleine blokjes. Snijd de ongeschilde groene appel is zeer kleine blokjes en sniper de sjalot ook fijn.
  4. Meng alles samen in een kom en voeg een eetlepel crème fraîche toe samen twee met de gesnipperde blaadjes van twee takjes dragon en houd een takje dragon over.
  5. Rasp nu een halve theelepel citroen zest en meng dit door de tartaar en breng op smaak met wat zout en peper.
  6. Meng nu de mierikswortel met een eetlepel citroensap door de rest van de crème fraîche en breng verder op smaak met zout en peper.
  7. Schep de rösti op een bordje. Neem een ringsteker of maak gewoon hoopje van de tartaar op de rösti.
  8. Maak af met een lepel van de mierikswortelcrème en garneer met wat blaadjes dragon.

Ontdek jouw favoriete Hollandse Nieuwe Stijl.

Haring

De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.

Alles over Haring

Haring

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
216 kcal
/
906 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.