Ingrediënten

  • 4 haringen, in stukjes gesneden
  • 1 kg krieltjes met schil
  • 2 el kappertjes
  • 2 el pekel van de kappertjes
  • 4 el mayonaise
  • 3 el fijn geleden bieslook + extra om mee te garneren
  • 3 el peterselie, fijn gesneden +extra om mee te garneren
  • 150 g gemengde sla
  • peper en zout, naar smaak

Bereiding

  1. Maak de krieltjes schoon en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar in ruim gezouten water.
  2. Giet de krieltjes af en laat ze even uitdampen en iets afkoelen.
  3. Meng de kappertjes, pekel, mayonaise, bieslook en peterselie door de aardappelen.
  4. Proef en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
  5. Verdeel de sla over een platte schaal.
  6. Schep de krieltjes op de sla.
  7. Verdeel de gesneden haring erover en bestrooi nog met wat extra bieslook en peterselie.
  8. Serveer direct.

Haring

De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.

Alles over Haring

Haring

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
216 kcal
/
906 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.