Ingrediënten

  • 2 haringfilets, in stukjes
  • 4 grote pofaardappels
  • 125 g crème fraîche
  • verse dille, paar takjes
  • ½ ui, fijngesnipperd

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C. Prik de aardappels met een scherp mes een paar keer in.
  2. Wikkel ze per stuk in aluminiumfolie en leg ze op een bakplaat in de oven. Laat de aardappels ca. 40 minuten garen.
  3. Zodra ze klaar zijn, maak je de pakketjes open.
  4. Snijd de aardappels in en haal ze voorzichtig een beetje uit elkaar.
  5. Doe in elke aardappel een flink klodder crème fraîche en steek de stukjes haring erin.
  6. Bestrooi met de gesnipperde uitjes en de dille en serveer meteen.

Ontdek jouw favoriete Hollandse Nieuwe Stijl.

Haring

De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.

Alles over Haring

Haring

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
216 kcal
/
906 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.