Ingrediënten

  • klein pakje gerookte zalmfilet
  • 3 eieren
  • peper en zout
  • 2 of 3 cherrytomaatjes
  • naar smaak gekookte stukjes broccoli of groene aspergetips
  • brood of toast

Bereiding

  1. Zet de oven vast aan op 170℃.
  2. Kook de broccoli of de groene aspergetips kort voor.
  3. Verdeel de tomaat, broccoli en zalm over de schaal. Breek daarna drie eieren en laat deze tussen de groente glijden. Zorg dat ook de oortjes van de haas goed vollopen. Je klutst de eieren niet, maar maakt wel de dooier stuk zodat alles goed gaar wordt.
  4. Zet het schaaltje in de oven en na ca. 15 minuten is je paasomelet klaar. Door even zacht op de omelet te drukken kun je goed voelen of deze al helemaal gegaard is.
  5. Serveer met brood of toast.

 

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.