Ingrediënten

  • 600 gekookte mosselen, zonder schelp
  • 80 g roomboter
  • 1 ui
  • 4 laurierblaadjes
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 2 dl witte wijn
  • 2 tl grove mosterd
  • Bosje peterselie
  • 2 takjes tijm, alleen de blaadjes
  • Citroensap van 1 citroen
  • Eigeel losgeklopt
  • 4 bladerdeeg velletjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 °C. Snijd de ui fijn in halve ringen en kneus de laurierblaadjes. Hak de peterselie heel fijn.
  2. Doe de gekookte, afgekoelde mosselen in ovenvaste schaaltjes. Fruit de ui, laurier, geperste knoflook, mosterd, peterselie, tijm en citroensap in de roomboter en blus af met de witte wijn en voeg toe aan de mosselen. Laat even afkoelen.
  3. Bestrijk de randen van de schaaltjes met water. Leg nu over elk schaaltje een velletje bladerdeeg en druk goed aan bij de randen. Bestrijk met eigeel. Bak in een goed voorverwarmde oven het bladerdeeg bol en krokant in circa twintig minuten.

Serveertip

Serveer hierbij een kleine groene salade en boerenbrood.

Mosselen

De schelp van de mossel heeft een blauwzwarte kleur. De binnenkant is parelmoer-glanzend.

Alles over Mosselen

Mosselen

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
74 kcal
/
311 kj
Vetten:
3.00 g.
Eiwitten:
9.80 g.