Ingrediënten

  • 4 gerookte makreelfilets
  • 4 Italiaanse bollen
  • 4 el verse pesto alla genovese
  • 25 g rucola
  • 2 trostomaten, in plakken

Bereiding

  1. Snijd de broodjes open. Besmeer de onderste helften met de pesto.
  2. Leg er rucola, makreelfilet en plakjes tomaat op. Bestrooi met peper naar smaak.
  3. Dek de bollen af met de bovenste helft van de broodjes en steek er een prikker door.

Tip

Vervang de pesto ook eens door verse roomkaas met fijngehakte zongedroogde tomaatjes of olijven.

Makreel

Makreel is een duidelijk te herkennen vis. Zijn rug is groenblauw gekleurd met donkere zebra-achtige strepen en een diep ingesneden staartvin. De buik van de makreel is wit.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.

Alles over Makreel

Makreel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/