Ingrediënten

  • 2 haringen
  • 250 ml kant-en-klare hangop
  • 2 el mierikswortelpuree
  • raps van een halve biologische citroen
  • 8 tot 12 mooie aardappelchips
  • 1 komkommer
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1/2 el poedersuiker
  • 1/2 bakje radijscress
  • peper en zout

Haring met mierikswortelhangop en zoetzure komkommerrolletjes

  1. Snijd elke haring in drie tot vijf stukjes. Meng de hangop met de mierikswortelpuree en limoenrasp en breng op smaak met zout en peper.
  2. Snijd met een dunschiller of kaasschaaf in de lengte plakken van de komkommer tot aan de zaadlijst. Meng met de suiker en azijn. Laat de komkommer een beetje uitlekken en rol de plakjes op.
  3. Leg op ieder bord drie tot vijf quenelles hangop. Leg op iedere quenelle een stukje haring en leg er twee tot drie aardappelchips en drie rolletjes komkommer tussen.
  4. Garneer met radijscress.

Haring

De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.

Alles over Haring

Haring

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
216 kcal
/
906 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.