Ingrediënten

  • 400 g (rode) mulfilet
  • 200 g gepelde en gekookte grote
  • garnalen of rivierkreeftjes
  • 250 g noedels (eiermie)
  • 1 l visbouillon (van tablet of visfond)
  • 250 g groene asperges
  • 150 g diepvries doperwten
  • 2 eetlepels arachideolie of olijfolie
  • 125 ml zure room
  • 150 ml yoghurt
  • 1 el verse dille, gehakt
  • peper, versgemalen
  • 2 vleestomaten, in blokjes

Bereiding

  1. Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking in visbouillon. Giet de noedels daarna af en laat goed uitlekken.
  2. Verwijder de onderkanten van de asperges en snijd de stengels in schuine stukken van 5 cm. Kook ze samen met de doperwten 5 minuten. Spoel de groente in een zeef af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
  3. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak hierin de mulfilets ca. 2 minuten per kant. Schep de laatste minuut aan een kant in de pan de garnalen erbij. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  4. Meng intussen de zure room, yoghurt, dille en peper en zout. Schep deze dressing met de doperwten, asperges en tomatenblokjes door de noedels. Verdeel de vis erover. Lekker met cassavekroepoek.
     

TIP

Vervang 1 tomaat door 1 appel en neem in plaats van noedels, mihoen of een fijne pastasoort.

Wijntip

Lekker makkelijk met een ronde maar tegelijkertijd frisse Chardonnay Vin de Pays d'Oc.

Bron
uit kookboek "Over Vis & Vis"

Mul

De mul is een rondvis en familie van de harder.

Alles over Mul

Mul

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
109 kcal
/
555 kj
Vetten:
3.80 g.
Eiwitten:
19.00 g.