Ingrediënten

  • 8 mulfilets van ongeveer 120 gram
  • sap van een halve citroen
  • 5 el olijfolie
  • 450 g diepvries doperwten
  • 1 teen knoflook
  • 50 g hazelnoten
  • 2 el bloem
  • 100 ml slagroom
  • 50 g geraspte pecorino kaas
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snijd de knoflook fijn. Bestrooi de mulfilets met zout en peper en besprenkel ze met citroensap. Verwarm intussen een eetlepel olijfolie in een pan en voeg de bevroren doperwten met de knoflook bij. Voeg vijftig ml water toe en smoor de doperwten afgedekt in tien minuten zachtjes gaar.
  2. Maal de hazelnoten in de keukenmachine fijn en meng ze in een diep bord met de bloem. Wentel de visfilets door dit hazelnootmengsel.
  3. Verhit vier eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de vis op matig hoog vuur in zes tot acht minuten mooi bruin en gaar.
  4. Pureer de doperwten met een staafmixer tot een puree. Verwarm de puree in de pan en roer de room en Pecorino erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Schep de doperwtenpuree in het midden op warme borden en leg de mulfilets erop.

Mul

De mul is een rondvis en familie van de harder.

Alles over Mul

Mul

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
109 kcal
/
555 kj
Vetten:
3.80 g.
Eiwitten:
19.00 g.