Ingrediënten

  • 200 g Hollandse garnalen
  • 300 g paëllarijst
  • 800 ml groentebouillon
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 350 g groene asperges, in stukjes van 3 cm gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • Een plukje saffraan
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 8 takken peterselie

Bereiding

  1. Verhit een grote koekenpan met dikke bodem op het vuur.
  2. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en fruit hierin op laag vuur de ui, rode paprika en knoflook tot de ui glazig is.
  3. Doe de asperges en de tomatenblokjes erbij. Laat dit een paar minuten zachtjes koken.
  4. Doe de rijst erbij en laat dit al roerend een tijdje meepruttelen. Voeg na 1 minuut ook de bouillon, saffraan, het gerookt paprikapoeder en wat zout toe.
  5. Roer goed door en laat de paëlla zachtjes 20 à 25 minuten koken tot alle bouillon is opgenomen en de rijst gaar is.
  6. Roer op het laatst de Hollandse garnalen erdoor en breng eventueel op smaak met zout en peper.

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.