Ingrediënten

  • 100 g Hollandse garnalen
  • 400 g spaghetti
  • 30 gram boter
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 citroen - geraspte schil en sap
  • 2 kleine courgettes gewassen en in kleine blokjes
  • verse bieslook, naar smaak
  • 8 takken peterselie

Bereiding

  1. Zet een grote pan met water en wat zout op en breng aan de kook. Kook de spaghetti al dente. Als je de spaghetti afgiet vang dan een kopje van het kookwater op, dit heb je daarna nog nodig!
  2. Smelt de boter in een grote koekenpan, bak op hoog vuur de courgette 2-3 minuten aan.
  3. Voeg de knoflook toe, zet het vuur iets lager en bak dit 2 minuten mee, terwijl je regelmatig alles omschept. 
  4. Voeg nu de citroenrasp en het citroensap (naar smaak, maar minimaal 2 eetlepels) toe.
  5. Voeg tot slot de Hollandse garnalen toe en warm alles even mee.
  6. De afgegoten spaghetti én een half kopje van het kookvocht gaan daar nog bij.
  7. Schep alles goed door en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
  8. Proef of er eventueel nog wat extra citroensap bij moet.
  9. Schep de pasta in diepe borden en garneer met wat fijngesneden bieslook. Serveer meteen.

 

 

Bron
Susan Aretz, Smulpaapje i.o.v. Nederlands Visbureau

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.