Ingrediënten

  • 700 g zeeduivel in repen gesneden
  • 12 maistortilla’s
  • 2 el cajunkruiden, zonder zout
  • 150 g sperziebonen, in kleine stukjes gesneden
  • 1 komkommer, in kleine stukjes gesneden
  • 100 g wortelreepjes
  • 1 krop botersla
  • schijfjes limoen om mee te serveren
  • 1 el olie of 1 el boter
  • peper en zout
  • Voor de sriracha mayonaise:
  • 4 el mayonaise
  • 1 el limoensap
  • 2 el sriracha
  1. Bak de tortilla’s in een droge koekenpan tot er blazen ontstaan. Zet weg tot later gebruik.
  2. Meng de mayonaise met het limoensap en de sriracha tot een egaal mengsel.
  3. Bestrooi de vis met de cajunkruiden en wat peper en zout. Verhit de olie of boter in een koekenpan en bak de vis in een paar minuten gaar.
  4. Beleg de tortilla’s met blaadjes sla, sperziebonen, komkommer en wortelreepjes. Leg de vis erop en vouw de tortilla dubbel.
  5. Leg de taco’s op een grote plank en serveer met de sriracha mayonaise.

Zeeduivel

De zeeduivel is een straalvinnige vis uit de familie van zeeduivels. Deze vis wordt ook wel hozemond, staartvis of lotte genoemd.

Alles over Zeeduivel

Zeeduivel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
74 kcal
/
311 kj
Vetten:
1.50 g.
Eiwitten:
15.00 g.