Ingrediënten

  • 600 g zalm, zonder vel
  • 250 g eiernoedels
  • 2 el olie
  • 3 sjalotten, fijn gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijn gehakt
  • 4 el groene curry pasta
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 1 blokje visbouillon
  • 600 g verse spinazie
  1. Bereid de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en bewaar tot later gebruik.
  2. Verhit de olie in de wok of hapjespan en bak hierin de sjalotten en de knoflook tot de sjalotten zacht zijn.
  3. Voeg de curry pasta toe en bak deze 3 minuten mee.
  4. Giet de kokosmelk bij de curry en voeg direct de spinazie en het bouillonblokje toe.
  5. Breng aan de kook tot de spinazie is geslonken.
  6. Zet dan het vuur laag en leg de zalm in de pan.
  7. Pocheer de zalm in ongeveer 6 tot 10 minuten gaar (afhankelijk van de dikte.) De zalm is gaar wanneer je met weinig druk de vis in vlokken kunt duwen.
  8. Meng voorzichtig de noedels door de curry.
Tip: Extra groenten? Serveer er wat trostomaatjes bij. Deze gaan goed bij de spinazie en zalm.

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.