Ingrediënten

  • 4 stukken schelvisfilet van 150 g
  • 400 g wortel, in blokjes
  • 100 g kleine zilveruitjes
  • 4 bosuitjes, in stukken van 3 cm
  • peper en (zee)zout, versgemalen
  • 1 el verse tijm, gehakt
  • 200 ml droge witte wijn of visfond
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 2 el olijfolie

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de wortelblokjes 3 minuten, giet ze af en spoel er koud water over.
  2. Spoel de zilveruitjes af. Meng wortel, zilverui en bosui en leg dit als een bedje in een ovenschaal. Leg de schelvis erop en strooi er peper en zout over. Verdeel de tijm erover en schenk de wijn erbij. Dek het gerecht af met een deksel of aluminiumfolie en laat in het midden van de oven in 20 minuten gaar worden.
  3. Strooi uit de oven de paprikablokjes over de schelvis en sprenkel er olijfolie over. Lekker met aardappelpuree of rijst.

Tip

In plaats van bosui is prei ook heel geschikt.

Bron
Kookboek "Over Vis & Vis"

Schelvis

Schelvis is een belangrijke commerciële soort uit de koudere kustgebieden van de Noord Atlantische Oceaan. Het is een rondvis uit de familie van de kabeljauwachtige.

Alles over Schelvis

Schelvis

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
79 kcal
/
334 kj
Vetten:
0.30 g.
Eiwitten:
19.00 g.