Ingrediënten

  • 200 g Hollandse garnalen
  • 1 ui, gesnipperd
  • klontje boter
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 l groentebouillon
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 200 ml slagroom
  • 30 ml olijfolie
  • 1 tl kerriepoeder
  • dille, gewassen en fijn gesneden, om mee te serveren
  • zwarte peper
  1. Bak de ui in een grote pan met een beetje boter tot hij glazig ziet. Voeg de kerriepoeder toe en bak dit 2 minuten mee.
  2. Blus af met de groentebouillon en voeg de bloemkool toe. Kook in ongeveer 15 tot 20 minuten de bloemkool gaar.
  3. Schenk de slagroom bij de bloemkool en pureer de soep met de staafmixer glad. Proef en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
  4. Meng in een klein kommetje de 30 ml olijfolie met 1 tl kerriepoeder en roer dit goed door.
  5. Schep de soep in kommen en verdeel er de Hollandse garnalen over. Bestrooi met wat dille en druppel er wat van de kerrie-olie over. Serveer direct.
Tip: Voor een extra gladde textuur zeef je de soep na het pureren.

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.