Ingrediënten

  • 500 g heilbotfilet
  • 1 el kurkuma
  • gemalen zwarte peper
  • 1 el gemalen koriander
  • 0,5 el gemberpoeder
  • olie
  • 1 winterpeen
  • 4 lente-uitjes
  • 1 komkommer
  • verse dille
  • verse koriander
  • 1 el verse munt
  • 8 rijstvellen
  1. Snijd de heilbot in gelijke repen, bestrooi ze met kurkuma, peper, gemalen koriander en gemberpoeder. Bak de heilbot in hete olie om en om snel gaar. Laat ze helemaal afkoelen.
  2. Snijd de schoongemaakte groenten in gelijke dunne repen die even lang zijn als de heilbotfilets. Leg ze samen met de kruiden op een schaal klaar.
  3. Spoel één rijstvel onder stromend lauw water tot deze iets zachter wordt, leg op het werkblad en beleg deze met een reep vis, groenten en wat kruiden aan het beging van het rijstvel. Klap de zijkanten naar binnen over de vulling en rol ze op.
  4. Herhaal dit met de rest van de ingrediënten.
  5. Serveer de loempiaatjes met bijvoorbeeld een pittige chilisaus of met sojasaus.

Heilbot

Heilbot is een platvis en daarmee familie van de tarbot, schol en tong.

Alles over Heilbot

Heilbot

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
105 kcal
/
441 kj
Vetten:
2.50 g.
Eiwitten:
20.50 g.