Ingrediënten

  • 2 moten zalm, zonder vel
  • 2 blokjes visbouillon
  • 4 el boter en/of olie
  • 600 g spinazie
  • 400 g champignons, in plakjes gesneden
  • 1 teen knoflook
  • 2 rollen kant-en-klaar bladerdeeg
  • 1 ei, losgeklopt
  • peper en zout

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Verhit 2 eetlepels boter in een grote pan en laat de spinazie slinken.
  2. Schep de spinazie uit de pan in een zeef of vergiet en laat dit goed uitlekken (duw af en toe met een lepel op de spinazie zodat het water kan weglopen).
  3. Zet de pan nu op hoog vuur en smelt de boter in de pan. Bak de champignons met de bouillonblokjes in de boter tot ze geen vocht meer loslaten. Roer regelmatig.
  4. Pers de teen knoflook boven de champignons uit, roer even goed en zet het vuur uit.
  5. Verwarm de oven voor op 200 ℃
  6. Rol het bladerdeeg uit.
  7. Leg de helft van de spinazie net even onder het midden van het bladerdeeg. Verdeel de helft van de gebakken champignons op de spinazie.
  8. Leg hierop een moot zalm en bestrooi eventueel met wat peper en zout.
  9. Vouw het bovenste deel van het bladerdeeg strak over de zalm (maak er eventueel een vis vorm van).
  10. Snijd overtollig bladerdeeg weg (deze kunnen eventueel gebruikt worden als vinnen wanneer het bladerdeeg in een visvorm wordt gemaakt).
  11. Druk met een vork de grote zijkanten goed dicht.
  12. Bestrijk het bladerdeegpakket met het losgeklopt ei. Doe dit ook met het tweede stuk bladerdeeg.
  13. Leg de bladerdeegpakketjes op een bakplaat en schuif ze in de oven.
  14. Bak ze in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar.

Tip:

Niet zoveel tijd? Gebruik dan spinazie uit de diepvries die ontdooid wordt in een zeef en druk daar ook het overtollige water uit.

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.