Ingrediënten

  • 400 g scharfilet
  • 300 g basmatirijst
  • 2 el olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 300 g tomaat, in stukjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 2 el korma currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 3 el grofgehakte bladpeterselie of koriander

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui. Bak de tomaat en courgette 3 minuten mee. Schep de currypasta erdoor.
  3. Schenk de kokosmelk in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag. Leg de scharfilet in de currysaus. Dek de pan af en stoof de vis in 4 minuten gaar.
  4. Schep de rijst op vier borden en verdeel vervolgens de scharfilet en de currysaus over de borden. Bestrooi met peterselie of koriander.

Tip

Serveer er warme naan (Indiaas brood) bij. Snijd 1-2 naanbroden in repen en rooster ze in de broodrooster goudbruin en warm.

Schar

Schar is een kleinere, ietwat onbekendere platvissoort en familie van de tong, schol en tarbot.

Alles over Schar

Schar

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
95 kcal
/
400 kj
Vetten:
3.00 g.
Eiwitten:
17.00 g.