Ingrediënten

  • 8 grietfilets
  • milde en extra vierge olijfolie
  • 1/2 el vadouvan*
  • zeezout en peper, versgemalen
  • 4 takjes trostomaten
  • 1 citroen, in parten
  • 100 g zeekraal
  • *Indiaas kruidenmengsel, te koop bij supermarkten, kruidenwinkels en online

Ook te bereiden met…

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C (hete lucht).
  2. Dep de visfilets droog. Roer 1 el van de milde olie en de vadouvan door elkaar en bestrijk de vis hiermee aan beide kanten. Maal er peper en zout naar smaak boven.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de trostomaten erop.
  4. Lepel er wat milde olie over, maal er peper boven en zet de bakplaat 10 minuten in de oven. Leg dan de grietfilets erbij en laat deze in nog 8 à 9 minuten net gaar worden.
  5. Serveer direct, met een handje zeekraal en een part citroen. Lekker met aardappel-wedges van rode aardappelen met schil, bestrooid met kruidenzout.

Griet

Griet is een straalvinnige platvis en familie van de tarbot. De vorm van deze vis is bijna rond en past zich qua kleur op de omgeving aan.

Alles over Griet

Griet

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
79 kcal
/
331 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
17.00 g.