Ingrediënten

  • 3 haringen
  • 12 sneetjes donker volkorenbrood
  • 1 klein bietje gekookt
  • 50 g rucola
  • Voor de guacamole:
  • avocado in plakken gesneden
  • 2 el bieslook fijngeknipt
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • sap van een halve citroen

Bereiding

  1. Halveer de haringen en snijd de helften schuin in stukken van 4 cm.
  2. Rooster de sneetjes brood in een contactgrill of in de koekenpan met wat olijfolie.
  3. Is het gekookte bietje schoon? Snijd die dan in heel dunne plakjes en druppel daar een beetje citroensap overheen.
  4. Maak een mengsel van de guacamole, de bieslook en 1 eetlepel citroensap. Zout en peper voeg je naar smaak toe.
  5. Smeer de guacamolespread over het geroosterde brood. Verdeel de rucola over 8 sneetjes en leg daar ook de stukken haring, plakken avocado en dunne bietplakjes op.
  6. Deze 8 sneetjes verdeel je over 4 borden. Stapel per bord 2 sneetjes op elkaar. De laatste 4 sneetjes leg je als ‘deksel’ bovenop de club sandwich, met de guacamolespread naar beneden. Snij nu de club sandwiches diagonaal in 2 schuine stukken.

Ontdek jouw favoriete Hollandse Nieuwe Stijl.

Haring

De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.

Alles over Haring

Haring

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
216 kcal
/
906 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.