Ingrediënten

  • 50 ml sherry
  • ½ el sherry-azijn
  • 1/4 limoen
  • 1 tl worcestersaus
  • ½ bosje dragon
  • 1½ el mayonaise
  • 1 el crème fraîche
  • 300 g Hollandse garnalen
  • 2 avocado’s, rijp maar niet boterzacht
  • 3 grapefruits
  • 1 sjalot

Bereiding

  1. Laat de sherry tot eenderde inkoken, tot ± 1 el. Voeg de sherry-azijn, het limoensap en de worcestersaus toe. Ris de blaadjes dragon en snijd driekwart ervan fijn. Meng de helft van de fijngesneden dragon door de mayonaise met de crème fraîche, garnalen en sherry-azijn.
  2. Verhit de grillpan tot heel heet. Snijd de avocado’s in parten en bak de parten aan beide snijkanten goudbruin in 1-2 min
  3. Pel de grapefruit en snijd de parten uit de vliesjes. Snijd de sjalot in ragfijne ringen. Verdeel de avocadoparten over de borden, drie per persoon. Leg de grapefruitparten tussen de avocadoparten. Schep de garnalensalade en de ragfijne sjalot op de avocado. Bestrooi met nog wat hele blaadjes en fijngehakte dragon.
Bron
Delicious i.o.v. Nederlands Visbureau

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.