Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 1 citroen
  • 4 rode mulfilets
  • 1 limoen
  • 150 g gezouten roomboter
  • 3 el halfvolle melk
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • witte peper
  • cress of tuinkers

Bereiding

  1. Schil de knolselderij en snijd vervolgens in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Zet een steelpan met water op hoog vuur, voeg een bouillonblokje en de knolselderij toe en kook ze beetgaar in 8 minuten.
  2. Bestrooi de rode mul aan beiden kanten met een snufje zout en witte peper. Zet een steelpan op middelhoog vuur en voeg hier de gezouten roomboter aan toe en laat langzaam smelten. Voeg nu zest van 1 limoen en 1 eetlepel citroensap & limoensap toe. Roer het even. 
  3. Als de boter gesmolten is leg je de rode mulfilets hierin en laat het langzaam garen binnen +/- 10 minuten. Gebruik een lepel om de gesmolten citrusboter over de filets te schenken. Dit kan je een aantal keer doen om een mooie garing te krijgen.
  4. Giet de knolselderij af en laat ze even uitdampen, voeg de melk toe en een eetlepel extra vergine olijfolie. Gebruik een stamper om er een puree van te maken. Breng op smaak met zout, peper en wat citroenzest.
  5. Schep als eerste de knolselderijpuree op een bord en leg hier vervolgens de rode mul op, verdeel de citrus boter over het gerecht en versier met verse cress. Serveer er een schijfje citroen en/of limoen bij.
Bron
The Lemon Kitchen i.o.v. Nederlands Visbureau

Mul

De mul is een rondvis en familie van de harder.

Alles over Mul

Mul

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
109 kcal
/
555 kj
Vetten:
3.80 g.
Eiwitten:
19.00 g.