Ingrediënten

  • 4 rode mullen
  • 1 flesje Black bean sauce
  • 1 el gefermenteerde zwarte bonen van de Toko, optioneel
  • 6 snack komkommertjes of 1 grote komkommer, in stukjes of schijfjes gesneden
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd
  • 1 rawit kleine hete peper, in ringetjes gesneden
  • 2 el suiker
  • 4 el witte wijnazijn
  • Beetje zout
  • Rijstnoedels voor erbij

Bereiding

  1. Bereid de rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking. Roer er een klein beetje olie door en zet weg tot later gebruik.
  2. Meng de komkommer stukjes met de rode ui snippers, rawit ringetjes, de suiker en de de witte wijnazijn. Bestrooi de komkommer met wat zout, roer alles goed door en zet weg in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  4. Vraag je visboer eventueel de mul schoon te maken.
  5. Leg de mul in een ovenschaal en kerf de vis aan de zijkanten 3 keer in. Schenk de Black Bean Sauce over de vis. Bestrooi de vis met de zwarte bonen. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
  6. Zet de vis in de oven en bak de vis in 15 tot 20 minuten gaar, afhankelijk van de grote. Serveer met de rijstnoedels en de zoet zure pittige komkommer.

Mul

De mul is een rondvis en familie van de harder.

Alles over Mul

Mul

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
109 kcal
/
555 kj
Vetten:
3.80 g.
Eiwitten:
19.00 g.