Ingrediënten

  • 4 rode mulfilets
  • 300 g diepvries doperwten
  • 1 citroen
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 0,5 l groentebouillon, 1 blokje
  • 300 g orzo/risotto pasta
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stuk Parmazaan, naar smaak
  • 2 sjalotjes
  • 1 gl witte wijn Chardonnay
  • 150 g zeekraal

Bereiding

  1. Snijd als eerste de sjalotjes in dunne ringen en hak de knoflook fijn. Zet een anti-aanbakpan op middelhoog vuur en voeg 2 eetlepels extra vergine olijfolie, sjalotjes, knoflook en de risottorijst toe. Roer het geheel even.
  2. Blus vervolgens af met een glas witte wijn, als het gaat inkoken voeg je  +/- 0,5 liter groentebouillon toe en laat het geheel even inkoken. Blijf wel roeren.
  3. Zet een steelpan met water en een snufje zout op hoog vuur en voeg hier de diepvriesdoperwten aan toe. Kook ze 5 minuten tot ze gaar zijn en giet ze af. Voeg 2 eetlepels extra vergine olijfolie en 1 eetlepel citroensap toe. Pureer ze met een staafmixer tot je een gladde massa krijgt.
  4. Als de risottorijst na +/- 10 minuten bijna gaar is en het water zo goed als verdampt kan je de doperwtenpuree er rustig doorheen roeren. Voeg nog wat vers geraspte parmezaan naar smaak toe. Zo krijg je een smeuïge, snelle en gezonde risotto.
  5. Bak als laatste de rode mul in een anti-aanbakpan met boter of olijfolie.
  6. Pak diepe borden en schep hier de snelle doperwten risotto in, leg er wat verse zeekraal op en als laatste de gebakken rode mul. Serveer met een schijfje citroen.
Tip! Je kunt in plaats van risottorijst, ook orzo gebruiken.
Bron
The Lemon Kitchen i.o.v. Nederlands Visbureau

Mul

De mul is een rondvis en familie van de harder.

Alles over Mul

Mul

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
109 kcal
/
555 kj
Vetten:
3.80 g.
Eiwitten:
19.00 g.