Ingrediënten

  • 2 makreelfilets, zo vers mogelijk
  • sap van een halve citroen, ongeveer 15 ml
  • sap van een halve grapefruit, ongeveer 25 ml
  • halve grapefruit in partjes
  • 2 el granaatappelpitjes
  • grof zeezout
  • verse peterselie, fijngehakt, naar smaak
  • mespunt chiliflakes of een vers chilipepertje naar smaak
  1. Spoel de makreelfilets schoon, controleer voor de zekerheid op graten en snijd dan in blokjes van een ½ cm.
  2. Het sap van de limoen en grapefruit doe je bij elkaar. Mix daar de chiliflakes door.
  3. Meng de vis door het sap, die moet nét onder staan
  4. Laat 4-6 minuten marineren (halverwege nog een keer omscheppen)
  5. Bestrooi tot slot met een beetje zeezout.
  6. Leg de vis op een mooi bordje, schik de partjes grapefruit er om heen. Garneer met granaatappel& peterselie. Meteen serveren!

Makreel

Makreel is een duidelijk te herkennen vis. Zijn rug is groenblauw gekleurd met donkere zebra-achtige strepen en een diep ingesneden staartvin. De buik van de makreel is wit.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.

Alles over Makreel

Makreel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/