Ingrediënten

  • 125 g gestoomde makreel filets, zonder vel
  • 200 g roomkaas
  • 1 el citroensap
  • vers gemalen zwarte peper
  • 1 bosje bieslook, fijngesneden
  • chips om mee te serveren

Ook te bereiden met…

  1. Maal in de keukenmachine de roomkaas met de makreel glad. Breng op smaak met de citroensap en zwarte peper. Roer het grootste gedeelte van de bieslook erdoor, hou een beetje over om mee te garneren.
  2. Schep de dip in een kommetje en bestrooi met de bieslook. Serveer de roomkaasdip met chipjes.

 

Makreel

Makreel is een duidelijk te herkennen vis. Zijn rug is groenblauw gekleurd met donkere zebra-achtige strepen en een diep ingesneden staartvin. De buik van de makreel is wit.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.

Alles over Makreel

Makreel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/