Ingrediënten

  • 500 g schoongemaakte pijlinktvis, met tentakels
  • sap van 1 citroen
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 dl droge witte wijn
  • zout en peper naar smaak
  • 2 el zwarte olijven zonder pit, bijv. Kalamata’s of Taggiasche
  • paar takjes platte peterselie, fijngesneden
  • 1 limoen, in partjes

Bereiding

 

  1. Snijd de lijfjes van de inktvis in brede ringen en was ze samen met de tentakels in koud water met citroensap. Laat uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
  2. Verhit de olie op de laagste pit in een ruime koekenpan (met deksel) of hapjespan en bak de inktvis hierin omscheppend 2 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Schenk de wijn erbij en laat 5 min. stoven met het deksel op de pan.
  3. Laat afkoelen tot lauwwarm en maak op smaak met peper, eventueel zout en een kneep limoensap. Verdeel de inktvis en de olijven over kommetjes en garneer met de peterselie. Maal er nog wat peper boven. Geef de limoenparten erbij.

Pijlinktvis

Pijlinktvis is een intelligent weekdier dat behoort tot de familie van koppotigen waar o.a. ook de octopus en de zeekat toe behoort.

Alles over Pijlinktvis

Pijlinktvis

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
174 kcal
/
Vetten:
7.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.