Ingrediënten

  • 400 g kabeljauw, eventueel diepvries
  • 400 g gezeefde tomaten
  • 1 l water
  • 3 el olijfolie
  • 2 blokjes visbouillon
  • 1 grote winterpeen
  • 1 prei
  • 1 aardappel
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden

Bereiding

  1. Ontdooi eventueel de kabeljauw.
  2. Schil de aardappel en winterpeen, was deze en snijd in kleine blokjes. Snijd de prei fijn en spoel deze in een vergiet. Hak de ui en knoflook fijn. Pak een soeppan en schenk hier de olijfolie in. Bak de fijngehakte groenten tot de uien glazig zijn.
  3. Voeg 1 liter water, de gezeefde tomaten en de bouillonblokjes toe. Snijd de helft van de kabeljauw in blokjes en voeg toe aan de soep. Laat dit 30 minuten op een zacht vuurtje koken.
  4.  Pureer de soep. Snijd vervolgens de andere helft van de kabeljauw in stukken en voeg toe. Strooi hier vervolgens de Italiaanse kruiden overheen. Verdeel de soep in kommen.
Bron
Priyalovesfood

Kabeljauw

De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.

Alles over Kabeljauw

Kabeljauw

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
72 kcal
/
304 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
16.40 g.