Ingrediënten

  • 4 dubbele of 8 enkele makreelfilets met vel (totaal ca. 500 g
  • 300 g spaghetti
  • 500 g prei, in ringen
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 150 g gerookt spek, in blokjes
  • 1 beker crème fraîche (200 g)
  • 100 ml droge witte wijn
  • 4 el olijfolie
  • 2 el peterselie, fijngehakt

Bereiding

  1. Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie. Bak de spekblokjes met de sjalot 3 min. Voeg de prei toe en bak in 4 min. beetgaar.
  2. Schenk de wijn bij de prei. Roer de crème fraîche erdoor en verwarm nog 2 min. Verhit intussen in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bestrooi de makreelfilets met zout en peper en bak ze in 2-3 min. per kant bruin en net gaar.
  3. Giet de spaghetti af en meng door de prei. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de spaghetti over 4 borden. Leg er de makreelfilets bij en bestrooi met de peterselie.

Tip

Vervang de prei door spinazie of doperwten.

Makreel

Makreel is een duidelijk te herkennen vis. Zijn rug is groenblauw gekleurd met donkere zebra-achtige strepen en een diep ingesneden staartvin. De buik van de makreel is wit.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.

Alles over Makreel

Makreel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/