Ingrediënten

  • 200 g Hollandse garnalen
  • 500 ml wortelsap
  • 300 g bloem
  • snufje zout
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 rode uien
  • 1 bosje koriander
  • peper en zout
  • 1 tl geschaafde gember
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 2 tomaten of 1 grote tomaat
  • 1 oranje of rode paprika
  • een halve citroen
  • 1 teen knoflook
  • 150 g zure room
  • 2 jalepeno’s op zuur
  • 1 groene appel
  • 2 el gefrituurde uitjes

Bereiding

  1. Mix het wortelsap met de bloem, ei, olie en een snufje zout tot een beslag. Bak dunne pannenkoeken in een medium hete pan ingevet met een beetje olie. Draai ze na circa 1,5 minuut om en bak dan nog een halve minuut aan de andere kant. Laat de pannenkoeken afkoelen en snijd er daarna kleine rondjes van circa 8 cm doorsnee uit. Je kunt dit met een speciale steekvorm doen maar ook met een kopje en een schilmesje.
  2. Pel en snipper een rode ui. Snijd de oranje paprika in lange dunne sliertjes. Snijd de tomaat in blokjes. Meng alles door elkaar. Breng op smaak met wat olijfolie, peper, zout, korianderpoeder, gerookte paprikapoeder en wat vers geraspte gember en citroenschil. Voeg ook sap van een halve citroen toe.
  3. Hak de koriander in grove stukken. Pel en snipper een knoflookteentje. Hak de ingemaakte jalepeño’s in grove stukken. Meng alles door de zure room. Breng op smaak met een snufje zout.
  4. Snijd een rode ui in flinterdunne ringen. Snijd ook wat groene appel in dunne reepjes. Marineer deze in het zuur van de jalepeño’s samen met wat plakjes jalepeño.
  5. Vul de taco eerst met de garnalensalade en daarna de tomatensalade. Top af met wat zureroomsaus, garnalen en de zure knapperige groente. Maak af met wat gefrituurde uitjes.

 

Bron
Estée Strooker

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.