Ingrediënten

  • 2 stronkjes witlof
  • 1 stronk little gem sla
  • 150 g oesterzwammen
  • 100 g Hollandse garnalen
  • halve komkommer
  • 100 g cherrytomaatjes
  • 4 stengels bosui
  • azijn
  • 2 el olijfolie
  • verse dille
  • snufje zout en peper

Bereiding

  1. Snijd de bladeren los van de stronkjes witlof en meng met een flinke scheut azijn. De witlof wordt hier extra fris van. Haal ook de bladeren van de little gem sla los, was en laat uitlekken.
  2. Verwarm een koekenpan op hoog vuur en bak hierin in een scheutje olijfolie de oesterzwammen. Grote oesterzwammen scheur je eerst even in gelijke stukken. Bak goudbruin tot ze mooi knapperig gebakken zijn. Regelmatig omschudden.
  3. Maak een salade van komkommer, cherrytomaatjes, bosui, dille, olijfolie, zout en peper. De komkommer snijd je in reepjes of je gebruikt er een spirelli voor. De cherrytomaatjes snijd je in plakjes en de bosui en dille fijngesneden. Meng door elkaar in een mengkom.
  4. Leg de grote bladeren sla en witlof op de borden. Snijd de rest fijn en meng door de salade heen. Verdeel de salade en de gebakken oesterzwammen over de borden en bestrooi met Hollandse garnaaltjes. Serveer er een broodje bij als je deze salade als maaltijdsalade eet.
Bron
Mathijs Vrieze

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.