Ingrediënten

  • 1 kg schoongemaakte stoofaal
  • 25 g verse peterselie
  • 50 g verse kervel
  • 50 g verse zuring
  • 25 g verse dragon
  • 4 blaadjes verse salie
  • ½ tl tijm
  • 50 g boter
  • 1 laurierblad
  • 8 takken peterselie
  • ½ liter witte wijn
  • allesbinder
  • 2 eierdooiers
  • sap van ½ citroen

Bereiding

  1. Snijd de stoofaal in stukjes van ca. 5 cm. Was de verse kruiden, droog ze en verwijder de dikke stelen. Hak de kruiden fijn.
  2. Smelt in een diepe pan de boter, zonder dat hij bruin wordt. Voeg de kruiden, een snufje zout en een snufje peper toe en laat de kruiden in 1 minuut in de hete boter slinken. Roer de stukjes paling erdoor. Voeg vervolgens de wijn toe, breng het geheel aan de kook en laat de paling (zonder deksel op de pan) in ca. 10 minuten zachtjes gaar worden.
  3. Schep de stukjes paling uit het vocht in een diepe schaal. Voeg aan het vocht zoveel allesbinder toe dat de saus licht gebonden is.
  4. Roer de eierdooiers los en meng ze met een beetje van de warme saus. Voeg het mengsel al roerend aan de rest van de saus toe. De saus mag niet meer koken! Breng de saus op smaak met een beetje citroensap en eventueel nog een snufje zout en peper.
  5. Schep de saus over de stukjes paling. Paling in 't groen kan zowel warm als koud geserveerd worden. 

Paling

Paling is een straalvinnige vis die behoort tot de familie echte palingen (Anguillidae). De soort is een trekvis, die zowel in zoet- als zoutwater leeft.

Alles over Paling

Paling

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
200 kcal
/
838 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
14.50 g.