Ingrediënten

  • 2 Hollandse Nieuwe
  • 1 bosje radijs
  • 1 rettich
  • 1 avocado
  • tabasco
  • 2 el yoghurt
  • 1 teen knoflook
  • 2 takjes koriander
  • gemengde sla
  • 2 sjalotten
  • 50 g gembersiroop
  • 50 g ponzu azijn
  • 50 g sojasaus
  • 1/2 teentje knoflook, geperst
  • rasp van 1 limoen en sap
  • 200 g zonnebloemolie
  • 1 tl sesamolie
  • 100 g suiker
  • 100 g witte wijnazijn
  • 100 g water

Bereiding

  1. Snijd de staartjes van de haring en leg de losse filets apart.
  2. Verwarm de azijn, water en suiker tot een zoetzuur en koel terug. Snijd de radijsjes in plakjes en leg deze in het zoetzuur.
  3. Snijd de rettich in zeer kleine blokjes. Pureer de avocado samen met de knoflook, koriander en yoghurt tot een gladde massa en breng op smaak met tabasco, peper en zout. Lepel over in een spuitzak.
  4. Snijd ringetjes van de sjalot, haal door wat bloem en frituur goudbruin op 170 graden Celsius.
  5. Roer de gembersiroop, ponzu azijn, soja saus, zonnebloemolie en sesamolie door elkaar en pers hierin de knoflook uit. Voeg rasp en sap van de limoen toe. Roer de vinaigrette goed door elkaar en zet apart.
  6. Schik een beetje van de rettich salade, in een streep, op het bord en leg hier de haringfilet op. Garneer met dotjes avocadocrème, de zoetzure radijs plakjes en de sla. Schep er royaal de vinaigrette omheen en leg als laatste de krokante sjalot ringetjes op het gerecht.
Bron
Plantage87

Haring

De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.

Alles over Haring

Haring

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
216 kcal
/
906 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.