Ingrediënten

  • 4 stukken zalmfilet van 100 g
  • 3 ansjovisfilets, zeer fijn gesneden
  • 2 aubergines
  • 1 grote sjalot, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gepeld en gesnipperd
  • 1/2 tl geroosterde en fijngemalen karwijzaad
  • zwarte peper
  • rucola
  • Parmezaanse kaas
  • vierge olijfolie
  • (oude) balsamico
  • grof zout

Bereiding

  1. Steek de houtskool op verschillende punten aan in de barbecue en laat de temperatuur oplopen tot 200°C .
  2. Snijd de aubergines open en smeer in met olie. Rooster tot ze mooi gekleurd en gaar zijn. Lepel dan het vruchtvlees uit de aubergines.
  3. Maak de auberginespread. Doe 2 eetlepels olijfolie in een pan en voeg de knoflook en het sjalotje toe. Laat op een rustig vuur zachtjes fruiten, voeg het vruchtvlees van de aubergine toe. Breng op smaak met ansjovis, zwarte peper en de karwij. Proef en voeg naar behoefte zout toe om op smaak te brengen.
  4. Bestrijk de zalm met olie en gril op een hoog vuur ongeveer 1-1,5 minuut aan beide zijden. De zalm moet half rauw blijven vanbinnen.
  5. Leg de auberginespread op een bord of schaal en leg de zalmfiletjes erop. Bestrooi met grof zout, wat rucola en grofgeraspte Parmezaanse kaas. Besprenkel met wat olijfolie en balsamico en serveer.
Bron
The Basterd Barbecue

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.