Ingrediënten

  • 1 dubbele haringfilet
  • 1/2 tros radijs
  • 1 avocado
  • 1 lente-ui
  • 1 kropsla
  • bieslook
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1 tl honingmosterd
  • 1/2 biologische citroen
  • zeezout en peper, versgemalen
  • versgemalen peper

Bereiding

  1. Spoel de haring af en dep hem droog. Was de radijs en verwijder de groene delen en de wortel.Was de avocado en verwijder de pit. Snijd alle drie de ingrediënten in kleine blokjes. Was en snijd de lente-ui in ringen. Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla en werk voor dit recept met de stevige middelste bladeren. Was de bladeren en dep ze vervolgens droog. Was en hak de bieslook in fijne stukjes.
  2. Meng voor de dressing de yoghurt met het sap van de halve citroen, bieslook en mosterd. Breng op smaak met zeezout en vers gemalen peper. Meng de dressing met de overige ingrediënten.
  3. Leg de slabladeren op een bord en vul ze met de dressing van haring, radijs en avocado. Eet smakelijk!
Bron
www.elbcuisine.de

Haring

De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.

Alles over Haring

Haring

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
216 kcal
/
906 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.