Ingrediënten

  • 600 g tongscharfilets
  • bloem
  • snufje cayennepeper
  • 1 ei
  • 1 el melk
  • paneermeel of panko
  • frituurolie
  • 1 dl mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • 2 fijngehakte augurken
  • 1 el kappertjes
  • mespunt Dijon mosterd
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 1 el fijngehakte kervel of dille

Bereiding

  1. Maak eerst de remouladesaus: Meng de yoghurt, fijngehakte augurken, kappertjes, peterselie, kervel en Dijon mosterd door de mayonaise.
  2. Was de schoongemaakte vis onder koud stromend water en dep ze daarna heel goed droog. Snijd de vis in repen.
  3. Meng in een diep bord de bloem met de cayennepeper. Klop het ei los met een eetlepel melk in een ander diep bord. Vul een derde diep bord met het paneermeel.
  4. Wentel de vis eerst door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en tenslotte door de paneermeel.
  5. Verhit de frituurolie tot 170˚C in een diepe pan (of friteuse) en frituur hierin de gepaneerde tongschar in ± 4 minuten goudbruin. Frituur er niet te veel tegelijk, anders plakken ze aan elkaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier in een warme oven op 100˚C.
  6. Serveer met de zelfgemaakte remouladesaus.

Tongschar

Ondanks zijn naam is de tongschar geen familie van de tong maar behoort de tongschar tot de scholachtigen. De vis wordt ook wel neustong genoemd.

Alles over Tongschar

Tongschar

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
89 kcal
/
325 kj
Vetten:
1.50 g.
Eiwitten:
16.70 g.