Ingrediënten

  • 400 g prei
  • 500 g aardappelen
  • 500 g visfilets, naar keuze
  • zonnebloemolie
  • 200 g cherrytomaatjes
  • 150 g verse roomkaas met kruiden
  • 1 dl warme melk
  • 25 g boter
  • zout en peper, versgemalen
  • diepvriesdeeg voor hartige taart

Bereiding

  1. Maak de prei schoon en snijd ze in dunne ringen. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in ± 15 minuten gaar. Snijd de vis in stukken. Verhit wat olie in een grote koekenpan en fruit hierin al omscheppend de preiringen. Laat dit op een laag vuur in ± 3 minuten stoven.

  2. Halveer de tomaatjes.

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een ovenschaal in met wat olie. Meng de prei met de verse roomkaas en schep hier de vis en tomaatjes door.

  4. Schep dit in een ingevette ovenschaal. Stoom de gekookte aardappelen droog en knijp ze dan fijn door een pureeknijper. Roer tot een gladde puree met de warme melk en boter. Breng de puree op smaak met zout en peper.

  5. Verdeel de puree over de prei/vis-massa en strijk deze glad.

  6. Leg de iets ontdooide plakjes deeg naast elkaar, zorg dat het één grote deeglap wordt en leg deze dan bovenop de ovenschaal. Bestrijk de bovenkant met wat gesmolten boter.

  7. Bak de romige vispie in het midden van de hete oven in ± 15 minuten gaar en de bovenkant mooi goudbruin.

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.