Ingrediënten

  • 600 g zeewolffilets
  • 15 g verse koriander
  • 50 g geschaafde amandelen
  • 2 el paneermeel
  • 4 el mayonaise
  • 3 el Turkse yoghurt
  • gemalen koriander
  • peper en zout

Bereiding

  1. Zorg ervoor dat de zeewolffilet op kamertemperatuur is.

  2. Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Leg hier de vis in en breng op smaak met peper en zout.

  3. Verwarm de oven voor op 200˚C.

  4. Hak de koriander fijn en houd de helft apart. De andere helft meng je met de geschaafde amandelen en paneermeel voor de kruidenkorst. Roer er versgemalen peper door en verdeel het mengsel over de visfilets. Schuif de vis in het midden van de voorverwarmde oven en laat deze in ± 15 minuten gaar worden en de bovenkant krokant.

  5. Maak intussen een sausje van de mayonaise, Turkse yoghurt, een halve theelepel gemalen koriander en de rest van de fijngehakte koriander.

Heerlijk met versgebakken brood. 

Tip

Je kunt dit recept maken met iedere witvis naar keuze. Gebruik bijvoorbeeld kabeljauw, wijting of koolvis.

Zeewolf

De zeewolf is een vis uit de familie van de zeewolven en de grote orde van de baarsachtigen.

Alles over Zeewolf

Zeewolf

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/