Ingrediënten

  • 1 hele zeebaars van ± 1 kg
  • 3 eiwitten
  • 1 kg grof zeezout
  • 500 g bloem
  • 1 el rozemarijn
  • 2,5 dl koud water
  • 1 venkelknol
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • verse basilicum
  • 1 citroen
  • 2 el olijfolie
  • versgemalen peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C
  2. Klop de eiwitten los en roer ze door het grove zout samen met de bloem, fijngehakte rozemarijn en beetje voor beetje wat water tot een dikke ‘pasta’ ontstaat. Bedek de bodem van een kleine bakplaat of ovenschaal met een derde van het zoutmengsel.
  3. Vul de buikholte van de zeebaars met de in plakken gesneden venkel, tomaat, ui, verse basilicum, wat plakjes citroen en versgemalen peper. Leg de vis op het zoutmengsel en bedek de zeebaars helemaal met de rest van het zout. Druk het aan met de achterkant van een lepel zodat er geen vis meer zichtbaar is.
  4. Plaats de vis in het midden van de voorverwarmde oven en laat deze in 30 minuten garen.
  5. Haal de vis dan direct uit de oven en breek de zoutkorst weg. Serveer de vis direct gefileerd uit de zoutkorst, verwijder ook het vel.

Tips

  • Laat eventueel de kop en staart vrij, wanneer er eiwit uit de kieuwen en ogen komt is de vis perfect gaar!
  • Ook lekker om wat fijngehakte kruiden en citroenrasp door de zoutkorst te mengen.

Zeebaars

Zeebaars is familie van de straalvinnige vissen uit de orde van baarsachtigen. Het is een solitaire roofvis gaat vooral in de schemering en 's nachts op jacht gaat.

Alles over Zeebaars

Zeebaars

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
120 kcal
/
503 kj
Vetten:
2.80 g.
Eiwitten:
23.50 g.