Ingrediënten

  • 400 g (stevige witvis, in grove stukken en licht ontdooid)
  • 1 el maizena
  • 2 eiwitten
  • 1 tl zout
  • ½ tl witte peper
  • 2 el rode currypasta
  • 1 teen knoflook
  • 2 lente-ui, in dunne ringen gesneden
  • half bosje koriander, fijn gesneden
  • zonnebloemolie, om in te bakken

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Maal in de keukenmachine (met messen) de vis, maizena, eiwitten, zout, peper, currypasta en knoflook tot een fijne pasta. Het moet bijna elastisch aanvoelen. Is het iets aan de natte kant? Voeg dan nog wat maizena toe.

  2. Doe de vispasta in een kom en meng er de lente-ui en koriander door.

  3. Neem steeds een beetje van de vispasta en vorm er kleine schijfjes van.

  4. Verhit in een ruime koekenpan een flinke laag zonnebloemolie. Bak de viskoekjes in de olie gaar en goudbruin in ongeveer 3 tot 4 minuten per kant.

  5. Haal de viskoekjes uit de pan en leg ze op een stuk keukenpapier. Serveer warm, lauw of op kamertemperatuur met chilisaus.

Kabeljauw

De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.

Alles over Kabeljauw

Kabeljauw

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
72 kcal
/
304 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
16.40 g.