Ingrediënten

  • 500 g fruit de mer
  • 200 g kabeljauwfilet
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 prei
  • ½ venkelknol
  • 4 el olijfolie
  • 1 pot tomatensaus
  • 4 dl visbouillon
  • rasp van 1 citroen
  • 2 el verse dille
  • 6 el mayonaise
  • 2 tl sambal
  • 1 ciabattabrood

Bereiding

  1. Maak de ui, prei en knoflook schoon. Snijd de ui en prei in ringetjes. Hak de knoflook fijn. En snijd de venkelknol klein.
  2. Verwarm de olie in een soeppan, bak hierin de ui, prei, venkel en 2 teentjes van de knoflook al omscheppend lichtbruin.
  3. Roerbak de vis ± 3 minuten al omscheppend mee, voeg de tomatensaus en visbouillon toe samen met de rasp van de limoen. Verwarm dit goed, maar de soep mag niet koken!
  4. Maak intussen de rouille door de mayonaise te mengen met 1 van de teentjes gehakte knoflook, de sambal en versgemalen peper en zout naar smaak.
  5. Schep de soep in voorverwarmde kommen of borden, rasp er nog wat citroen over en strooi de dille erop.

Serveer de snelle vissoep met de ciabatta en rouille.

Kabeljauw

De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.

Alles over Kabeljauw

Kabeljauw

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
72 kcal
/
304 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
16.40 g.