Ingrediënten

  • 600 g kabeljauwfilet
  • 1 ingemaakte citroen
  • 4 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 el Marokkaanse kruiden (ras el hanout)
  • 2 uien, in partjes
  • 1 courgette, in plakken
  • 1 rode en 1 gele paprika, in stukken
  • 100 g gemengde olijven
  • 2-3 el platte peterselie, grof gehakt

Bereiding

  1. Snijd de citroen in vieren en snijd het vruchtvlees weg. Snijd de schil in repen. Roer in een grote tajine of hapjespan de olijfolie met de knoflook, kruiden en zout naar smaak door elkaar. Schep de ui, courgette, paprika, olijven en citroenrepen erdoor en strooi de peterselie erover. Zet de pan met de deksel erop op matig hoog vuur en stoof groente in 10 minuten beetgaar. Schep alles tussen door een of twee keer om.
  2. Snijd de vis in 12 stukken en bestrooi ze met zout en peper. Leg de stukken vis tussen de groenten en stoof het gerecht in nog 8-10 minuten zachtjes gaar.

Lekker met couscous of Marokkaans brood.

Tips

  • Ingemaakte citroenen kun je kopen bij de Marokkaanse winkel of natuurlijk zelf maken. Heb je hier allemaal geen zin in gebruik dan de rasp van 1 citroen.
  • Ras el hanout is een Marokkaans specerijenmengsel, ook te koop in Marokkaanse winkels. Je kunt het vervangen door twee theelepels gemalen komijn. twee eetlepels paprikapoeder, één eetlepel gemberpoeder of kaneel en versgemalen zwarte peper.

Kabeljauw

De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.

Alles over Kabeljauw

Kabeljauw

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
72 kcal
/
304 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
16.40 g.