Ingrediënten

  • 400 g scholfilet
  • 350 g tagliatelle
  • 2 pakketjes groene asperges
  • 20 kerstomaatjes
  • 10 kappertjes
  • 10 kleine zwarte olijven, zonder pit
  • 200 g geraspte kaas
  • 1 el boter
  • citroen gras
  • basilicum olijfolie
  • extra vergine olijfolie
  • 8 takken peterselie

Bereiding

  1. Bereid de vulling door de tomaatjes, kappertjes, de olijven, olijfolie, citroengras, zout en peper met elkaar te mengen en een aantal minuten te laten intrekken. Vervolgens met staafmixer een crème maken en deze op de binnenkant van de scholfilets smeren. Maak rolletjes, zout ze en leg ze in een ovenschaal. Vervolgens 8 minuten op 220°C in de oven.
  2. Was en snijd de asperges. De puntjes kunnen net even met de kook erover in olie gemarineerd worden en als decoratie gebruikt worden.
  3. In een pan water aan de kook brengen met grof zeezout. Als het water kookt de tagliatelle erin laten glijden. Als de pasta gaar is afgieten en in een pan met de boter, de kaas en de asperges kort opwarmen.
  4. Maak op een bord een bolletje van de tagliatelle, met daarnaast het schol rolletje, een bakje met de saus van de vulling. Decoreren met de basilicum olie.
Bron
Fabrizio

Schol

Schol is een magere vissoort met een vrij neutrale smaak. Kleine schollen worden vaak panklaar verkocht, van grotere schollen koopt men meestal filets. Deze filets zijn het lekkerst wanneer ze gepaneerd en gefrituurd worden.

Alles over Schol

Schol

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
94 kcal
/
393 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
19.00 g.