Ingrediënten

  • 600 g scholfilet
  • 18 grote mosselen
  • 12 kokkels
  • 1 wortel
  • 1 venkel
  • 2 gerookte teentjes knoflook
  • 0,5 l droge witte wijn
  • 1 l slagroom
  • 2 cl Pernod
  • 1g Saffraan
  • 100 g mix van shitake en champignons
  • 8 takken peterselie
  • 18 cherrytomaatjes
  • 10 g poedersuiker

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Snijdt de schol in hapklare stukken en zet ze in de koelkast. Braad de wortel, venkel in de olijfolie aan en voeg de knoflook en schoongemaakte mosselen en kokkels toe. Blus het geheel af met de witte wijn en Pernod en laat dit afgedekt 5 minuten doorkoken. Haal de mosselen en kokkels uit de pan en verwijder de bovenste schelp. Gebruik de mosselfond samen met de slagroom, laten inkoken tot de saus ingedikt is. Voeg zout, peper en saffraan naar smaak toe.
  2. Maak de Pernod cherrytomaatjes. Strooi de poedersuiker over de cherrytomaatjes en doe ze gedurende 10 minuten in de over op 100 graden. Daarna afblussen met Pernod.
  3. Scholfilets braden. Leg eerst de scholfilets op het bord, doe hier alvast wat van de saus overheen. Voeg dan de mosselen en kokkels toe, doe hier ook wat van de saus overheen. Garneer het gerecht met een cherrytomaat.

Schol

Schol is een magere vissoort met een vrij neutrale smaak. Kleine schollen worden vaak panklaar verkocht, van grotere schollen koopt men meestal filets. Deze filets zijn het lekkerst wanneer ze gepaneerd en gefrituurd worden.

Alles over Schol

Schol

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
94 kcal
/
393 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
19.00 g.